Synergo 10 jaar verder in voedselverwerking

 

Een mijlpaal voor advies- en ingenieursbureau Synergo Consultancy BV. Als technisch specialisten zetten zij zich al 10 jaar in voor het beter en efficiënter maken van de voedingsmiddelenindustrie; en met succes. De afgelopen jaren groeide het van oorsprong Zeeuwse adviesbureau uit van een kleine, lokale speler met één vestiging in Goes tot een grote speler in de Nederlandse markt met drie vestigingen en een nog steeds sterk groeiend team. Met klanten binnen én buiten de Nederlandse grenzen.

De oprichters van Synergo – Kees Vermaire en Rien Melis – zijn vanzelfsprekend ontzettend trots op deze mijlpaal. Vermaire trapt af: “Ik ben enorm trots op wat wij met het hele team hebben neergezet de afgelopen jaren. Food zit in ons DNA. En dat merken onze klanten. De passie die we hebben om onze klanten verder te helpen en weerbaar te maken voor de toekomst leeft in onze hele organisatie. Het maakt dat we nog elke dag met enthousiasme complexe vraagstukken aanvliegen en elkaar voorzien van nieuwe inzichten en oplossingen.” Melis is het hiermee roerend eens: “Wij hebben geen moment spijt gehad van de keuze ons volledig te richten op de voedingsmiddelenindustrie. Ondanks de specialisatie is het alsnog een heel brede, dynamische branche die gaat van sperziebonen tot snoepwaren en van diepvriesfriet tot frisdrank. Dat maakt ons werk ontzettend boeiend.”

Duurzame toekomst voor voedselproducenten

De heren geloven er nog steeds in elk bedrijf in de foodbranche verder te kunnen brengen. “Júíst nu.” stelt Vermaire. “De wereld verandert razendsnel en zeker binnen de foodbranche. Duurzame productie wordt steeds belangrijker. Grote voedselmerken liggen onder een vergrootglas. Wij zien daar een mooie uitdaging. Wij dragen op onze manier een steentje bij aan een betere en gezondere wereld door onze klanten nieuwe inzichten te geven, op meer verantwoorde wijze laten produceren, het reduceren van watergebruik en afvalverspilling enzovoort.” Melis vult aan: “Wij zijn sterke omdenkers en kunnen met onze frisse blik bedrijfsprocessen veranderen en beïnvloeden. Dit kan gaan over efficiency, onderhoud, voedselveiligheid, duurzaamheid, kwaliteit, grondstofgebruik en tal van andere disciplines. Dit hebben we de afgelopen tien jaar op integere manier gedaan en dit zetten we zeker de volgende tien jaar weer voort!”