Oprichting in 2008

Geen branche is boeiender dan de voedingsindustrie. Daar waren Synergo oprichters Kees Vermaire en Rien Melis al jaren van overtuigd voordat ze in 2008 samen besloten Synergo op te richten. De twee ingenieurs werkten al jaren als collega’s in de voedingsindustrie. Als ervaren projectmanagers met passie voor techniek en food hadden ze samen een visie ontwikkeld over hoe het beter kon in deze branche. Ze besloten het avontuur aan te gaan. “We wilden onze eigen visie op projectmanagement volgen, meer gericht op mensen in plaats van processen, want zij bepalen het werkelijke succes.”

Eerste medewerkers

Vanuit projectmanagement kregen Kees en Rien steeds vaker de vraag naar ondersteuning in engineering en tekenwerk. Daarop besloten ze in te spelen. In 2011 namen ze hun eerste medewerkers aan. Het was de start van een snelle groei van Synergo. “Je eerste medewerker aannemen is best spannend, maar daarna wordt het steeds makkelijker. We konden steeds meer voor onze klanten betekenen. Dat voelde fantastisch." Waar Synergo ooit begon in een huurpand dat veel te groot aanvoelde voor hun bedrijf, groeiden ze toch snel uit dit veel te krappe jasje. In 2019 verhuisde Synergo daarom naar een eigen pand aan het Stationspark in Goes en openden ze een vestiging in België.

Kwaliteit boven kwantiteit

Groei is nog steeds een speerpunt bij Synergo, maar niet in kwantiteit van medewerkers of vestigingen. Synergo richt zich op kwaliteit en klanten. “We willen, net als in 2008, nog steeds een gerenommeerd bedrijf in de voedingsindustrie zijn. Maar groot, dat niet per se. Als Synergo kwalitatief maar de top is. Daar ligt onze focus.”

We willen, net als in 2008, nog steeds een gerenommeerd bedrijf in de voedingsindustrie zijn. Maar groot, dat niet per se. Als Synergo kwalitatief maar de top is. Dáár ligt onze focus.

Rien Melis & Kees Vermaire Oprichters Synergo

Wilt u weten wat Synergo aan kennis en kunde in huis heeft?