Maximaal resultaat behalen door inlenen technisch adviseur

 

Strakke planningen, capaciteitsproblemen, en gebrek aan specialistische kennis zijn meer dan eens redenen dat projecten meer tijd en geld kosten dan nodig is. Een goede oplossing in dat geval is het inhuren van een adviseur die volledig de belangen behartigt van het betreffende bedrijf. Ook Synergo merkt dat zij steeds vaker de vraag krijgt of een adviseur het projecteam van een bedrijf door een project loodst.

 

Langetermijnoplossing door specialistische kennis

Tim van Meer, vestigingsleider en projectmanager bij Synergo, merkt dat steeds vaker behoefte is aan specialistische kennis in-huis. “Binnen de branche waarin wij werken is optimalisatie en efficiëntie heel belangrijk. Voor veel productiebedrijven is dat het bestaansrecht. Productieprocessen en -ruimten moeten daarom optimaal ingesteld/ingericht zijn. Wanneer blijkt dat er een gap ontstaat tussen de huidige situatie en de wenselijke situatie, is specialistische kennis en ervaring nodig om te komen tot een effectieve en betrouwbare langetermijnoplossing”, licht Tim toe.

 

Belang van de klant voorop

“Wanneer wij de positie van adviseur innemen, is een aantal zaken belangrijk”, gaat Tim verder. “Het belang van de klant staat vanzelfsprekend altijd voorop. Neem bijvoorbeeld een situatie waarin een nieuwe productiehal volledig opnieuw wordt ingericht. Een klant heeft dan te maken met verschillende leveranciers. De leveranciers hebben vervolgens veel complexe vragen voordat een concrete aanbieding gedaan kan worden. Inlevingsvermogen is dan belangrijk. Weten welke belangen er spelen bij de klant, waar behoefte aan is, welk budget beschikbaar is, etc. Als adviseur zorg ik er daarom voor dat ik in dergelijke situaties het eerste aanspreekpunt ben voor leveranciers. De klant wordt allereerst ontzorgd; dit proces is namelijk heel tijdrovend. Daarnaast kunnen wij met de kennis en ervaring die we hebben complexe en technische informatie van de leveranciers op een begrijpelijke manier vertalen voor de klant zodat een weloverwogen beslissing kan worden gemaakt. Daarin brengen we natuurlijk ook altijd een advies uit.”

Overleg met de leveranciers

Tim werkt zelf regelmatig op locatie als adviseur. Recentelijk begeleidde hij voor een klant in de productie en levering van verse groenten het inrichten van een nieuwe productielocatie. “Binnen mijn rol als adviseur heb ik de verschillende plannen en aanbiedingen beoordeeld”, legt Tim uit. “Het is lang niet altijd zo dat de kostbaarste oplossing de beste is. Door samen met de leveranciers tot slimme oplossingen te komen ontstaat de beste aanbieding. Vervolgens worden de aanbiedingen gecontroleerd en wordt er een onderbouwd gunningsadvies aan de klant gegeven. De klant heeft immers altijd de doorslaggevende stem.”

Écht het verschil ervaren

Ook Tim merkt dat deze manier van werken steeds vaker een goede oplossing blijkt. “De klant heeft tijdens een project een vaste adviespartner waarop hij altijd kan terugvallen en waarmee hij kan sparren. De klant kan zich bezig blijven houden met de lopende werkzaamheden en andere operationele kwesties. We merken dat we vaak snel het vertrouwen winnen van onze klanten om een project zoals het inrichten van een nieuwe productielocatie uit handen te nemen. Het resultaat en de kwaliteit is hetgeen dat telt. En door de juiste mensen op de juiste projecten in te zetten, weten we dat altijd te leveren!”

Kunt u tijdelijke ondersteuning op locatie goed gebruiken?

Neem gerust eens contact op met Leo.

Stuur Leo een e-mail of bel naar +31 (0)113-235100