Kennisdeling in IJsland

 

Binnen een gespecialiseerde branche als de technische voedingsmiddelenindustrie liggen de professionals niet voor het oprapen. Daarom is het belangrijk de professionals in spe al vroeg aan te spreken en te enthousiasmeren. Synergo heeft daarom nauw contact met de HZ University of Applied Sciences en haar studenten van de opleiding ‘energie & procestechnologie’.

Samen met een aantal andere bedrijven maakte Synergo een excursietrip naar IJsland mogelijk voor de tweede- en derdejaars studenten van deze opleiding. Tijdens deze trip bezoeken de studenten de universiteit van Reykjavik waar ze meer te weten te komen over bijvoorbeeld duurzame energie. Ook bezoeken zij een aantal interessante bedrijven. Voor de studenten is dit een mooi moment om kennis te maken met de praktijk, professionals te ontmoeten en een netwerk op te bouwen.

Rien Melis, directeur en adviseur bij Synergo: “Bij Synergo staan kennisvergaring, -borging en -deling centraal. Wij vinden het dan ook belangrijk dat studenten al vroeg geleerd wordt hun kennis te delen met studie- en vakgenoten en dat ze hun blik verruimen door een kijkje in de keuken te nemen bij opleidingsinstituten en bedrijven in Nederland, maar zeker ook in het buitenland. Vandaar dat we deze excursie van harte steunen”.

 

Bij Synergo staan kennisvergaring, -borging en -deling centraal. Wij vinden het dan ook belangrijk dat studenten al vroeg geleerd wordt hun kennis te delen met studie- en vakgenoten.

Rien Melis Algemeen Directeur Synergo