Heeft u al voldoen aan de informatieplicht energiebesparing?

 

Verspilling van voedsel, water en energie is een groot probleem binnen de foodbranche vinden wij bij Synergo. Dat erkent ook de overheid. Uit de Nationale Energieverkenning 2017 is gebleken dat het toezicht op en handhaving van de energiebesparingseis niet loopt zoals gewenst. Dit heeft een negatief effect op de doelstellingen van het Energieakkoord.

Zonder de juiste informatie kan er geen controle plaatsvinden. Door de informatieplicht energiebesparing in te voeren komt deze broodnodige informatie vrij waardoor we binnen de branche stappen in de juiste richting kunnen zetten. En daar is Synergo groot voorstander van.

 

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Op 1 juli 2019 is uw bedrijf verplicht een rapport in te dienen bij het bevoegd gezag. De Erkende Maatregelenlijsten per bedrijfstak zijn het uitgangspunt voor het rapport. Afwijken hiervan is mogelijk door ‘alternatieve maatregelen’ te nemen die ten minste gelijkwaardig zijn aan de energiebesparende effecten van de erkende maatregelen. Het rapport kunt u met een eHerkenningmiddel via het eLoket van RVO.nl indienen. Het bevoegd gezag haalt vervolgens de gegevens op in het eLoket.

 

Synergo kan helpen bij het opstellen van dit rapport

Wanneer uw bedrijf niet aan de maatregelen voldoet, loopt u het risico een boete opgelegd te krijgen, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. Dat is zonde! Synergo heeft meerdere specialisten in huis die u kunnen helpen met het opstellen van dit rapport. Hierdoor houdt u uw handen vrij om andere belangrijke taken te verrichten.

Heeft u vragen over de informatieplicht energiebesparing? Neem dan contact op.

Weten hoe u energie kunt besparen?

Neem gerust contact op met Michel.

Stuur Michel een mailtje of bel naar +31 (0)113 235 100